lørdag 27. september 2008

Oppskrift på "hvordan gjøre det enkelt", utarbeidet over øl og vin 26.09.08

Jah, så har en da vært ute og spist og drukket sammen med Mådern. Det tar jo da selvsagt ikke lang tid før en kommer inn på det man tenker endel på for tiden. Vi mener at vi har kommet opp med en veldig enkel oppskrift på hvordan man gjør situasjonen sin mer lett. Dvs, ikke mer lett- bare rett og slett LETT! Folk har nemlig en lei tendens til å skulle være så jævlig fornuftige, forsiktige, gjennomtenkte, krisemaksimerende osv osv...

Oppskrift:

Når man ser seg rundt etter en å dele livet med (fra mitt ståsted en mann, men vilkårene kan ikke kjønnsspesifiseres, da blir det rot for dem som ønsker kvinne), så må først følgende kumulative vilkår være oppfylt (disse stilles direkte til den personen du er tiltrukket av):


  1. Du er ikke gift?
  2. Du har ikke samboer?
  3. Du har ikke kjæreste?
  4. Du er ikke i "oppløpet" med noen?

Kan samtlige fire vilkår oppfylles går en videre til neste runde. Hvis ikke de kumulative vilkårene kan oppfylles, står objektet selv fritt til å gjøre noe med det - hvis det er ønskelig. Igjen, dette er basert på ønske! Vil en noe annet, så skal en gjøre det. Både for sin egen del og andres del. LIFE IS TO SHORT!

Neste runde består av vilkår mer satt etter hva hver enkelt ser seg nødt til å "kreve". Her er cluet at denne påfølgende regelen IKKE skal presentere en uttømmende regel. Hvis en lister opp vilkår som går ned til den minste detalj, så er nemlig hele poenget med "letthet" borte. Dette er et mycket viktig poeng!

Min regel vil se slik ut:

  1. Du har ikke noe imot barn
  2. Du er ikke allergisk mot hund, katt, pinnedyr eller hybelkaniner

Når vedkommende altså har oppfylt de fire kumulative vilkårene, samt de personifiserte påfølgende vilkår (som altså skal kun bestå av vilkår preget av nødvendigheter- IKKE vilkår som "du har masse penger, du må kjenne mange brannspillere, du må ha samme mening med livet som meg selv (denne er jo uansett skummel- få av oss vet akkurat hva vi vil...), osv "), så er det klart for neste runde.

De to regelsettene over blir presentert den ønskede kavaler muntlig. Enten gjennom ren opplisting med påfølgende besvarelse eller man lurer det inn i samtalen over flere dager. Okke som, vilkårene må være besvart klart positivt (ergo: ikke "hm.. nja.. jo... kanskje ?") og da er man klar til å gå videre med saken.

Og her kommer det fascinerende! Husk tilbake til barneskolen og det berømmelige "lappesystemet". Det man da altså gjør er at man lager en lapp (evt. en sms - vi følger jo tiden. Problemet med sms er at man egentlig aldri kan vite om det kommer frem til ønsket mottaker, noe som kan igangsette litt panikk og OMSENDING.... kan ødelegge hele det "enkle" tankesett vi her prøver å presentere).

Innholdskravet til lappen er å gi en setning som i all sin enkelthet vil forundre dere alle.

"Vil du være sammen med meg?"

Det må selvsagt fremgå hvem som spør og man må lage rubrikker for svaralternativene som KUN er "JA" eller "NEI".

Vårt samtidsproblem er at folk skal veie alt opp mot hverandre i forkant av forholdet: passer vi godt nok sammen, vil det vare lenge, liker vi hverandre like mye, er inntektsevnen balansert, er klesstilen noe jeg kan leve meg, hvordan vil hverdagen bli, vil vennene våre like hverandre osv osv... Dette er momenter som kommer inn ETTER at en har tatt steget til å svare "JA". Det vil nemlig vise seg etterhvert!!! For å øke sjansen til å oppleve noe, så må en altså kaste seg ut i det UTEN å vite alle svarene på forhånd!

Fordi, i all enkelhet er vi alle på jakt etter en som elsker nettopp oss? Klart, det er sjeldent at "jeg elsker deg" foreligger fra starten av, noe slikt hadde vært urimelig å kreve. Men utgangspunktet er at vedkommende (etter å ha oppfylt øvrige kriterier) liker deg veldig godt! Når det er avgjort og vedtatt, SÅ starter en forholdet sammen og vil da dermed få SE hvordan det funker.

Det å finne en som liker en og som man liker godt tilbake, er for oss alle, en fantastisk opplevelse. Men hvorfor må vi alle gjøre dette så himla vanskelig? Det skal IKKE være vanskelig hvis en følger beskrivelsen over, hvor det overordnete grunnlaget er å tørre å SATSE med den påfølgende mulighet til å få det mycket bra!

Kort oppsummert

Innledende vilkår:

  1. Du er ikke gift?
  2. Du har ikke samboer?
  3. Du har ikke kjæreste?
  4. Du er ikke i "oppløpet" med noen?

Påfølgende personifiserte vilkår:

  1. Du har ikke noe imot barn
  2. Du er ikke allergisk mot hund, katt, pinnedyr eller hybelkaniner

Når muntlig del er oppfylt, går en altså over til den skriftlige biten - Det foretrekkes klart lapp jf. "lappesystemet", men regelen gir ingen begrensning med hensyn til overbringelsesmetoden. Den gir utelukkende formkrav om skriftlighet, med påfølgende svarmulighet. Om øvrige overbringelsesmåter viser forarbeid at en også kan ta i bruk sms, msn eller mail (sistnevnte fremstår som det mest pålitelige av de nevnte tre).

Behovet for denne enkelhetsregelen er klar. Folk overdramatiserer i forkant. De skal tenke igjennom hver bagatell og kanskje viktig, men irrelevante ting, og kan dermed fort ende opp med å sabotere noe som kunne vært en fantastisk opplevelse for dem begge. Slik dagens samfunn er lagt opp, så skal alt tenkes igjennom, vektes til man blir blå i trynet og være så gjennomført at det stenger for enhver mulighet til spontanitet. Dette er noe vi må bort fra!

Mulighet for opplevelse stenges når man ikke lenger ser hva som faktisk er viktig. Og det som er viktig er at hvis en er så heldig å møte en man liker veldig godt og denne liker også deg- så må ikke dette kveles med en "hvisomattedersomhelvetefrøsover" tankegang. Så enkelt er det faktisk.

ERGO: Hvis lappen blir besvart rungende positivt, er fremtiden åpen for dere begge!


EDIT: Som en viss svenske uttalte "jag vill bara ha en flicka som elsker mej!" og det er i all enkelhet det som er selve kjernen! Kutt ut alt det andre fjaset!

14 kommentarer:

Anonym sa...

For det første: er det mulig å forklare enkelthet på en vanskeligere måte?! Tror faktisk ikke jeg forsto hva jeg leste før 3. oppsummering. Men så er jo jeg en bare en simpel kundeveileder..

For det andre: Kjenner vi noen som kanskje fulgte denne enkelhetsoppskrfiften til punkt og prikke....? Og hvordan gikk det? JEG skal i hvertfall ruke hodet litt (minimalt) neste gang...

Anonym sa...

Jeg skal selvfølgelig BRUKE hodet...

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Vala sa...

Sara, problemet oppstår når det tiltrekkende objekt er så tett i pappen at h*n ikke vet om h*n oppfyller de kumulative vilkårene.... Dette betyr at regelen i seg selv fungerer og understreker videre det faktum at menneskets involvering kan gi uante resultat.
En viss feilmargin hører til enhver god regel som innbefatter mennesklig interaksjon. Dessverre kan en si, men slik er det!

narodnaja volja sa...

Det er da ikke vanskelig, det er super greit. Om vedkommende oppfyller vilkåra, send en lapp om vedkommende vil være sammen med deg, som da er an bekreftelse/avkreftelse på om vedkommende liker deg, da er enten alt godt eller man tusler videre. Strålende oppskrift og de som skal krisemaksimere og analysere ting som muligens kanskje kunne skje tre til fire år inn i et forhold som vil kunne gjøre det kiipt, må brenne i helvete! Enkelhet og ærlighet!

Motto: Ta hver dag som det kommer, livet kan ikke planlegges, og svensker har mer vettugt for seg enn man kanskje hadde trodd..

mådern

Vala sa...

"svensker har mer vettugt for seg enn man kanskje hadde trodd.. "

*ler*

narodnaja volja sa...

bare sånn at du vet det, var det en henvisning til din edit på slutten.. han har et godt poeng om ikke anna.

Vala sa...

*ler* Har du ikke helt våkna eller? Jeg skjønte hva det var henvisning til frøken! Se nå å drikk kaffen din, jeg er truet ut på tur med Sara!

narodnaja volja sa...

*paranoid* =P (din skyld - *sparke etter*

Anonym sa...

bare kom t å tenke på noe når du nevnte skal vi være sammen lappene... Ka me eg kuttar lappene??? de e jo de vittigste... E d noen som bruker den setningen etter barneskolen?

Vala sa...

"eg kutter", "jeg bryter", "det er slutt" osv osv! JA, eller dvs nei.. det er vel ingen som bruker akkurat "kutter" lengre. Men fy faen så enkelt GENIALT det var! Det er sånn det skal være!

Anonym sa...

Livet er nok langt enklere for oss som har insett at det ikke finnes rom for menn ...........
Hva skal man egentlig med dem? De er totalt ubrukelig til det meste *ler*
Samtaler har man gode venninner til
Matlaging er morsomst alene fordi da slipper man å rydde dobbelt så mye rot.
Barn - vel, menns ide om nødhjelp er å donere nødvendig kroppsvæske for en femtilapp som nødstilte kan få kjøpt senere.
Sex - hmmm.... her er man vel best selv stort sett...

Jeg kan fortsette, men helt seriøst - det finnes ikke ett eneste godt argument for hvorfor man bør ha en mann i livet *ler*

Det enkle er ofte det beste, jeg sier ikke mer.....

Vala sa...

Merete
*ler* Ja, jo.. har hatt den vinkelen selv i noen år. Det må imidlertid sies at etter nærmere syv år som singel, så har det plutselig gått opp et lys for meg mtp HVA menn faktisk kan brukes til.

1: Sex er ikke best alene.
2: De er innmari greie å ha når en trenger mat, men ikke gidder å lage den selv.
3: De kaster de seg over ting som jeg fint kan fikse selv, men som jeg overser i ren latskap.
4: De kan underholde en.
5: Når en har vondt i skuldrene og ryggen, så fjerner de det.
6: Er man frustrert, så dumper en det over på mannen, slik at en selv letter ti kilo;)
7: Kniper hverdagen, så kan han lufte hundene (noe som av og til kommer godt med for oss i eksamenstider).
8: En å krype inntil når alt har gått skeis den dagen. Han må videre være enig med deg når du sier at ALLE har vært så dumme og slemme ;)
9: En som ved sin tilstedeværelse, fungerer som et bevis på at man innehar en viss for for "elskelighet".

Etter syv år med singeltilværelsen, så vet jeg at det er visse behov en ikke får dekket av de beste venninner. Og nei, jeg tenker ikke på sex ;) Den intimitet og tilhørighet man får med den man "velger" er noe en aldri kan gjenskape med den "besteste" venninne. Og tro meg, jeg har noen ekstremt gode venninner, men det essensielle mangler. Dette er vel klart noe man IKKE behøver for å fungere. Men noe en i de stilleste, mørke stunder desperat savner.

Men utenom mine 9 punkter og etterord, så for all del.. hva skal man vel med en mann ;P

Sissel sa...

...det essensielle mangler...

Jeg kjenner at jeg ble litt snurt akkurat nå, jeg! *ler*